فخده ضان روستو بالاعشاب
المكونات:
المقادير:
فخده ضانى وزنها فى حدود 3 كيلو
4 ملاعق زيت زيتون
6 اعواد روز مارى
3 فصوص حبهان (هيل) ناعم
1 ملعقه صغيرة قرنفل ناعم
4 ملاعق زبدة
2 ملعقه نعناع طازج ناعم
8 فصوص ثوم كامله
ملح
فلفل اسود
طريقة التحضير:
الطريقه:
- تغرس الفخده بسكين رفيعه فى 8 اماكن بعيده عن بعضها ويوضع فى كل فجوه فص ثوم كامل ويغرز للداخل
- تتبل الفخده بالملح والفلفل الاسود الحصى
- فى طاسه يوضع زيت الزيتون وتضاف اليه 3 ملاعق زبدة ويترك ليسخن جاد ثم تحمر الفخده به على الوجهين والاجناب حتى تحمر تمام
- ثم توضع فى صنييه الفرن المدهون بقليل من الزيت ويفضل وضع بعض باقيا الخضروات الجزر والبصل والك***ه والكرفس المقطع كالفرشه فى الصينيه اسفل الفخده وتغطى بورق الالمونيوم وتوضع فى الفرن لمدة ساعه ونصف مع تقليبه كل نصف ساعه على الوجه الاخر
5- فى طاسه قبل خروج الفخد بـ5 دقائق توضع الزبدة ويضاف اليها كل الاعشاب الروز مارى والحبهان والقرنفل وجوزة الطيب وتحمص فى الطاسه باضافة قليل من الملح والفلفل ويؤاخذ من الصلصه والسوائل المتبقيه اسفل الفخده ويضاف الى الطاسه حتى يغلى .
- تخرج الفخده من الفرن وتوضع فى طبق التقديم ويضاف اليها صلصة الاعشاب وتقدم ساخنه مع الارز او الخبز اللبنانى
- توضع الصينيه فى الفرن على درجه حرارة متوسطه ما بين 250 الى 300 حتى يحمر الوجه وتخرج وتقطع بالشكل المطلوب بسكينه حاده
المكونات:
المقادير:
فخده ضانى وزنها فى حدود 3 كيلو
4 ملاعق زيت زيتون
6 اعواد روز مارى
3 فصوص حبهان (هيل) ناعم
1 ملعقه صغيرة قرنفل ناعم
4 ملاعق زبدة
2 ملعقه نعناع طازج ناعم
8 فصوص ثوم كامله
ملح
فلفل اسود
طريقة التحضير:
الطريقه:
- تغرس الفخده بسكين رفيعه فى 8 اماكن بعيده عن بعضها ويوضع فى كل فجوه فص ثوم كامل ويغرز للداخل
- تتبل الفخده بالملح والفلفل الاسود الحصى
- فى طاسه يوضع زيت الزيتون وتضاف اليه 3 ملاعق زبدة ويترك ليسخن جاد ثم تحمر الفخده به على الوجهين والاجناب حتى تحمر تمام
- ثم توضع فى صنييه الفرن المدهون بقليل من الزيت ويفضل وضع بعض باقيا الخضروات الجزر والبصل والك***ه والكرفس المقطع كالفرشه فى الصينيه اسفل الفخده وتغطى بورق الالمونيوم وتوضع فى الفرن لمدة ساعه ونصف مع تقليبه كل نصف ساعه على الوجه الاخر
5- فى طاسه قبل خروج الفخد بـ5 دقائق توضع الزبدة ويضاف اليها كل الاعشاب الروز مارى والحبهان والقرنفل وجوزة الطيب وتحمص فى الطاسه باضافة قليل من الملح والفلفل ويؤاخذ من الصلصه والسوائل المتبقيه اسفل الفخده ويضاف الى الطاسه حتى يغلى .
- تخرج الفخده من الفرن وتوضع فى طبق التقديم ويضاف اليها صلصة الاعشاب وتقدم ساخنه مع الارز او الخبز اللبنانى
- توضع الصينيه فى الفرن على درجه حرارة متوسطه ما بين 250 الى 300 حتى يحمر الوجه وتخرج وتقطع بالشكل المطلوب بسكينه حاده